Skip links

Rezultate de IMPACT după doi ani de implementat

După doi ani de implementare, proiectul IMPACT (POCU/908/1/3/150659) face bilanțul unor rezultate muncite, frumoase, pline de satisfacție. Am cunoscut și sprijinit în drumul lor socio-profesional sute de tineri NEETs din regiunea Sud-Est (cca 700), am susținut vise de antreprenori și, sperăm noi, am făcut lumea aceasta un loc (un pic) mai bun. În continuare, un scurt bilanț al rezultatelor atinse după doi ani, puse în oglindă cu cele preconizate la început de proiect.

În cele 24 de luni de implementare, 324 de tineri NEETs au fost selectați și integrați în grupul țintă eligibil al proiectului din 400 prognozați (practic, 81%), dintre care 178 au absolvit cu brio cursuri de formare autorizate ANC (rezultat atins în proporție de 89%), unele cursuri fiind de specializare (60h/ curs), altele de calificare nivel 2 (360h/curs).

Ce tipuri de cursuri am desfășurat? „Lucrător comercial” (în Constanța, 15 absolvenți), „Frizer” (în jud. Buzău, 7 absolvenți), „Manichiurist – pedichiurist” (în jud. Buzău, 14 absolvenți), „Agent de securitate” (în jud. Brăila, 20 absolvenți), „Îngrijitoare bătrâni la domiciliu” (în jud. Brăila, 11 absolvenți), plus „Competențe antreprenoriale” (curs susținut online, 28 absolvenți) și „Competențe digitale” (6 grupe și un total de 83 absolvenți din județele Brăila, Vrancea, Constanța).

Pe lângă aceste calificări și specializări atât de căutate pe piața actuală a muncii, adăugăm și 200 de absolvenți ai cursului de formare neautorizat ANC (mobbing) – rezultat atins în proporție de100%.

Cireașa de pe tort, am spune noi, este reprezentată de cele 7 entități finanțate în cadrul proiectului. Acestea au beneficiat de ajutorul de minimis în cuantum de 15000 Euro, au implementat planurile de afaceri aprobate și au intrat în perioada de sustenabilitate începând cu data de 16.08.2023.

În egală măsură, ne mândrim și cu un număr de 324 tineri NEETs beneficiari de sesiuni de mediere prin informare și prin conectare cerere cu oferta și, implicit, de servicii de informare ref CRIS (rezultat atins în proporție de 81%). Iar dincolo de cifre, rezultatele noastre se calculează în feedback-ul pozitiv al tinerilor cu care am lucrat și evoluția lor vizibilă spre un viitor mai bun.

Proiectul „IMPACT – Inserția și Mobilitatea Profesională prin Acțiuni de Calitate dedicate Tinerilor”, Cod SMIS: 150659. cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 1: Inițiativa „Locuri de muncă pentru tineri” Obiectiv tematic 8; Prioritatea  de  investiție 8.ii; Apel de proiecte: POCU/908/1/3/ Operațiune compozită OS. 1.1, 1.2.

Mai multe informații legate de proiectul IMPACT găsiți pe www.impact-brahma.ro