Skip links

Noi cursuri, examene și absolvenți de IMPACT

Programul de formare profesională IMPACT se derulează într-un ritm dinamic și eficient, motiv extraordinar de a „raporta” statusul activității și rezultatele atinse pe acest segment atât de important pentru proiect, dar și pentru parcursul profesional al tinerilor NEETs din grupul țintă.

Cursuri de calificare în meserii cu cerere pe piața muncii din România și Europa, cu focus pe formarea de abilități și competențe noi, cu formatori serioși și empatici, plus încrederea în potențialul tinerilor și dorința de a-i sprijini în drumul lor spre un loc de muncă mai bun. După cum se știe, cursurile demarate în cadrului proiectului IMPACT sunt oferite GRATUIT tinerilor NEETs din regiunea Sud-Est. Pe lângă „Lucrător comercial”, „Frizer” și „Manichiurist – perdichiurist” (cursuri finalizate despre care am povestit în materialele precedente), am continuat să formăm tineri în două domenii noi – „Agent de securitate” și „Competențe digitale de utilizare a informației ca instrument de învățare și cunoaștere”.

Curs de calificare nivel 2 „Agent de securitate” – o grupă. Acest curs cu o durată de 360 de ore s-a derulat în loc. Șuțești, jud. Brăila, în perioada 08.08 – 07.10.2022. Examenul a avut loc în data de 13 octombrie. Rezultat: 20 de absolvenți, ceea ce înseamnă promovare sută la sută. Avem printre ei fete și băieți care au îmbrățișat o meserie tradusă prin curaj, responsabilite, atenție la detalii, iar cunoștințele și competențele dobândite în urma acestui curs – suntem siguri – îi vor ajuta pe mai departe, atât pe plan profesional, cât și personal.

Curs de specializare „Competențe digitale de utilizare a informației ca instrument de învățare și cunoaștere” –3 grupe. Acest curs cu o durată de 60 ore s-a desfășurat aproximativ în același timp în Brăila (loc. Șuțești) și Vrancea (loc. Homocea), iar de curând a început și în Constanța (loc. Hârșova). Grupa din județul Brăila a participat la curs în perioada 24.11 – 06.12.2022; examen susținut în data de 06 decembrie; rezultat: 14 absolvenți. Cea de-a doua grupă a mers la curs în perioada 25.11 – 07.12.2022, cu examen în data de 08 decembrie și, drept rezultat, ne mândrim și aici cu 14 absolvenți. Cursul susținut în județul Constanța se desfășoară în perioada 10.12 – 17.12.2022 și, în urma examenului, ne așteptăm ca toți cei 14 participanți să-și primească diploma.

Și pe mai departe, echipa IMPACT le stă la dispoziție cu informații și sprijin cu privire la accesarea pieței de muncă, ajutându-i să-și găsească un loc de muncă potrivit cu nevoile pe care le au și abilitățile pe care le-au dobândit în cadrul programului de formare IMPACT.

Programul de formare profesională este susținut în conformitate cu activitatea A2. Furnizarea cursurilor de formare profesională autorizate ANC tinerilor NEETs din Sud-Est (B, C, D). Următoarele cursuri programate ar fi: „Îngrijitoare bătrâni la domiciliu” (1 grupă x 12 participanți/grupă); „Operator introducere, prelucrare și validare date” (1 grupă x 28 participanți/grupă) și încă 3 grupe de „Competențe digitale de utilizare a informației ca instrument de învățare și cunoaștere”.

Proiectul IMPACT este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 1: Inițiativa „Locuri de muncă pentru tineri” Obiectiv tematic 8; Prioritatea  de  investiție 8.ii; Apel de proiecte: POCU/908/1/3/ Operațiune compozită OS. 1.1, 1.2.

Mai multe informații legate de proiectul IMPACT găsiți pe www.impact-brahma.ro