Skip links

Ce spun tinerii NEETs despre cursurile absolvite în cadrul proiectului IMPACT

E bine știut faptul că proiectul IMPACT se adresează tinerilor NEETs din regiunea Sud-Est, mai exact, persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani, care nu au un loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională. De formare profesională ne ocupăm noi, oferindu-le GRATUIT cursuri de calificare în diverse meserii și sprijin în găsirea unui loc de muncă, prin intermediul acestui proiect minunat și de IMPACT, implementat cu sprijinul financiar FSE prin POCU 2014-2020.

Revenind la tinerii din grupul țintă, ne bucurăm să le urmărim evoluția și să-i vedem mai împliniți, mai încrezători în forțele proprii, mai motivați să acceseze piața muncii. În momentul de față, avem 56 de absolvenți de cursuri de calificare, în domenii precum: „Lucrător comercial”, „Frizer”, „Manichiurist-pedichiurist”, „Agent de securitate”.

Simona-Elena Pascu are 18 ani, este din județul Buzău și a urmat cursul de „Manichiurist-pedichiurist” din dorința de a deprinde mai bine această meserie. Alegerea cursului a fost simplă, ea cochetând de ceva timp cu această activitate, însă – fără îndoială –informațiile și abilitățile pe care le-a obținut pe durata cursului o ajută să execute corect serviciile de manichiură–pedichiură și să aibă mai multă încredere în sine, spune însăși Simona. Pe viitor, și-ar dori să învețe și arta aplicării unghiilor cu gel.

Simona își dorește să lucreze într-un salon, unde să le ofere clienților o manichiură impecabilă. Acest domeniu o pasionează enorm și consideră că șansa de a urma gratuit un curs de calificare autorizat este o oportunitate extraordinară pentru un tânăr la început de drum. Feedback-ul Simonei legat de curs și, implicit, proiect, este unul pozitiv. „Formatorul cursului a comunicat exemplar cu noi și ne-a ajutat să trecem peste emoții. Vă mulțumesc pentru susținere și această experiență frumoasă”, mai spune Simona.

Ana-Maria Ivaniuc este absolventă de curs de „Lucrător comercial”. Ea are 24 de ani și aparține de județul Constanța. Ana-Maria a mai lucrat pe ici-colo în domeniul comerțului, dar și-a dorit o calificare, o diplomă autorizată, o șansă în plus la angajare. Cursul oferit prin proiectul IMPACT i-a împlinit toate aceste dorințe, ba chiar mai mult, Ana-Maria consideră că în cadrul acestui curs nu doar că a aflat lucruri noi despre meseria de lucrător comercial, ci și despre ea. De exemplu, că este capabilă, învață ușor, face față emoțiilor și că poate mai mult. Mult mai mult! Per total, i s-a părut un curs interesant și este recunoscătoare faptului că, la doar câteva săptămâni de la finalizarea cursului, și-a găsit un loc de muncă în domeniul care îi face plăcere. Ați ghicit, comerț!

Proiectul IMPACT este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 1: Inițiativa „Locuri de muncă pentru tineri” Obiectiv tematic 8; Prioritatea  de  investiție 8.ii; Apel de proiecte: POCU/908/1/3/ Operațiune compozită OS. 1.1, 1.2.Mai multe informații legate de proiectul IMPACT găsiți pe www.impact-brahma.ro