Skip links

Primii absolvenți de IMPACT ai cursurilor de calificare dedicate tinerilor NEETs

Toamna se numără absolvenții cursurilor de calificare desfășurate în cadrul proiectului IMPACT! De fapt, ne referim la primele trei serii de absolvenți, pentru că programul de formare profesională adresat tinerilor NEETs din regiunea Sud-Est este în continuă desfășurare.

Cele trei cursuri de calificare „Lucrător comercial”, „Frizer” și „Manichiurist – perdichiurist” s-au încheiat cu câte un examen susținut cu brio de tinerii participanți. Vineri, 19 august, a avut loc examenul de „Lucrător comercial”; vineri, 16 septembrie, emoțiile le-au aparținut celor calificați în meseria de frizer; iar marți – pe 20 septembrie, celor care au optat pentru cursul de manichiurist-pechiurist. Cursurile sunt autorizate ANC. Examenele au constat în două probe: scrisă și practică. Toți absolvenții se bucură de diplomă recunoscută pe plan național și european.

La etapa actuală, ne mândrim cu 15 tineri NEETs calificați în meseria de lucrător comercial, 7 tineri NEETs calificați în meseria de frizer și 14 tineri NEETs calificați în meseria de macichiurist-pedichiurist. Aceștia au participat fizic la cursuri, timp de 360 ore, învățând tot ce trebuie să știe pentru a începe să profeseze, cât mai repede și cât mai bine, meseria aleasă.

În continuare, echipa IMPACT este alături de ei cu sprijin personalizat în procesul de accesare a pieței de muncă, ajutând-i să-și găsească un loc de muncă potrivit cu nevoile pe care le au și abilitățile pe care tocmai le-au dobândit.

Programul de formare profesională este susținut în conformitate cu activitatea A2. Furnizarea cursurilor de formare profesională autorizate ANC tinerilor NEETs din Sud-Est (B, C, D).

Proiectul IMPACT este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 1: Inițiativa „Locuri de muncă pentru tineri” Obiectiv tematic 8; Prioritatea  de  investiție 8.ii; Apel de proiecte: POCU/908/1/3/ Operațiune compozită OS. 1.1, 1.2.

Mai multe informații legate de proiectul IMPACT găsiți pe www.impact-brahma.ro