Skip links

Cursuri de formare profesională de IMPACT

Proiectul „IMPACT – Inserția și Mobilitatea Profesională prin Acțiuni de Calitate dedicate Tinerilor” prevede o serie de cursuri autorizate ANC în diverse domenii practice și de mare căutare pe piața muncii. Acestea sunt adresate tinerilor NEETs din regiunea Sud-Est, alături de o gamă largă de servicii de integrare pe piața muncii. Cursurile de calificare reprezintă un mare interes pentru grupul țintă IMPACT și o oportunitate reală de a dezvolta competențe noi și încrederea unui loc de muncă potrivit așteptărilor.

La etapa actuală, în cadrului proiectului IMPACT sunt patru cursuri de calificare în derulare: Lucrător comercial, Frizer, Manichiurist-pedichiurist și Agent de securitate. Cursurile se desfășoară fizic în loc. Poarta Albă, jud. Constanța și orașele Buzău și Brăila. Participanții au fost selectați atât prin intermediul anunțurilor publicate pe pagina de Facebook a proiectului, cât și prin intermediul sesiunilor de informare derulate door-to-door de echipa de implementare. Aceștia s-au înscris cu încredere, completând formularul de Grup Țintă, disponibil pe www.impact-brahma.ro și s-au mobilizat cu toate cele necesare pentru a putea beneficia de acest serviciu.

Pe lângă competențe și diplomă recunoscută pe plan național și european, absolvenții vor primi și o subvenție de susținere. Ca urmare a chestionării cursanților, feedback-ul este unul pozitiv. Aceștia se declară entuziasmați și recunoscători pentru șansa de a urma GRATUIT un curs acreditat ANC, în urma căruia vor dobândi calificare în meseria dorită și mai multe șanse spre obținerea unui loc de muncă mai bun. Cursurile sunt structurate pe ore de teorie și practică.

Proiectul IMPACT este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 1: Inițiativa „Locuri de muncă pentru tineri” Obiectiv tematic 8; Prioritatea  de  investiție 8.ii; Apel de proiecte: POCU/908/1/3/ Operațiune compozită OS. 1.1, 1.2.

Mai multe informații legate de proiectul IMPACT găsiți pe www.impact-brahma.ro

Leave a comment