Skip links

Sesiunile de informare cu focus pe CRIS și serviciile disponibile continuă cu IMPACT

Sesiunile de informare cu privire la CRIS (Centru de Resurse pentru Integrare Sustenabilă) și serviciile disponibile continuă cu entuziasm și energie în rândul grupului țintă IMPACT. Sunt întâlniri non-formale, organizate din timp, în care avem ocazia să ne cunoaștem mai bine unii pe alții, să discutăm pe îndelete despre conceptul CRIS și despre serviciile de acces gratuit la resursele centrului, să diseminăm informații relevante vizavi de sustenabilitate și  responsabilitate față de mediul înconjurător.

Echipa IMPACT este constant pe teren, în diverse localități aferente regiunii de implementare, din dorința de a aduce cât mai aproape de beneficiarii proiectului vestea despre existența CRIS – Centru de Resurse pentru Integrare Sustenabilă și a facilităților pe care le pune la dispoziția lor în mod gratuit. CRIS își are sediul în orașul Brăila, str. Unirii 315. Pe lângă accesul la sala de lectură și, implicit, la informații relevante din domeniul integrării socio-profesionale și dezvoltării de competențe, tinerii înscriși în grupul țintă IMPACT au ocazia să participe la întâlniri de tipul „grupuri suport”, utile în drumul lor profesional.  

Recent am fost în Constanța, Brăila și Buzău, iar de la începutul proiectului și până în acest moment am informat în jur de 50 de tineri NEETs din grupul țintă cu privire la CRIS și serviciile disponibile. Despre tinerii cu care ne întâlnim am putea spune că sunt curioși și deschiși, pe alocuri neîncrezători în forțele proprii, însă atât de dornici de a învăța lucruri noi, de a se autodepăși, de a face o schimbare în viața lor. Este vorba despre șomeri cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani din regiunea Sud-Est, care nu urmează nicio formă de educație sau formare și care au fost deja profilați de către Serviciul public de ocupare (SPO).

În egală măsură, ne bucură feedback-ul pozitiv pe care îl primim din partea grupului țintă IMPACT, entuziasmul cu care răspund la oportunitățile propuse prin intermediul proiectului, încrederea pe care ne-o oferă încă de la prima întâlnire. Testimonialele și, în general, feedback-ul grupului țintă sunt importante pentru noi, un indicator că suntem pe drumul cel bun în ceea ce privește dezvoltarea unui mediu favorizant creșterii nivelului de ocupare și îmbunătățirea competențelor tinerilor NEETs.

Pe lângă informațiile legate de CRIS și serviciile disponibile, acordăm o importanță deosebită diseminării mesajelor cu privire la principiile orizontale IMPACT, respectiv protecția mediului. Pentru că… a avea un stil de viață cu IMPACT minim asupra mediului nu este doar un trend, ci o responsabilitate.  

Proiectul IMPACT este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 1: Inițiativa „Locuri de muncă pentru tineri” Obiectiv tematic 8; Prioritatea  de  investiție 8.ii; Apel de proiecte: POCU/908/1/3/ Operațiune compozită OS. 1.1, 1.2.

Mai multe informații legate de proiectul IMPACT găsiți pe www.impact-brahma.ro

Leave a comment