Skip links

A început cursul de competențe antreprenoriale din cadrul proiectului IMPACT

Mult-așteptatul curs de Competențe Antreprenoriale dedicat tinerilor NEEts din regiunea Sud-Est a început luni, 7 februarie, cu o grupă formată din 28 participanți. Cursul se desfășoară online și reprezintă unul dintre serviciile de integrare socio-profesională asigurate de către Asociația Brahma prin intermediul proiectului „IMPACT – Inserția și Mobilitatea Profesională prin Acțiuni de Calitate dedicate Tinerilor”, POCU/908/1/3/150659.

Nici mai mult, nici mai puțin de douăzeci și opt de tineri NEETs din toate județele componente ale regiunii Sud-Est s-au conectat în același timp – luni, ora 12:00 – pe platforma de zoom, devenind colegi la cursul de Competențe Antreprenoriale. Întâlnirile sunt zilnice, de luni până vineri, timp de 10 zile a câte 6 ore/zi.

Întrebați cu ce concepte au rămas în urma primei ore de curs, majoritatea participanților au răspuns: seriozitate, timp, curaj, încredere, antreprenoriat, investiție, siguranță, perseverență.

Cursul este acreditat ANC, susținut prin servicii externalizate și are o durată de 60 de ore împărțite pe teorie și practică. Pe lângă o diplomă recunoscută pe plan național și european, participanții își vor dezvolta calități necesare pentru un bun antreprenor indiferent de domeniul de activitate. Aceștia vor învăța cum să-și gestioneze timpul, cum să-și dezvolte propria idee de afacere și cum să o pună în practică, cum să fie un bun lider și cum să gestioneze conflictele care pot apărea.

Ar mai fi de menționat că absolvenții cursului de Competențe Antreprenoriale vor avea ocazia să participe la sesiuni de consiliere, consultanță și mentorat în antreprenoriat, fiind invitați – ulterior – să se înscrie în cursa pentru finanțarea propriului plan de afaceri. Garantat, nouă planuri de afaceri vor primi sprijin financiar și încrederea că acolo unde este muncă și pasiune apare, inevitabil, și succesul!

Proiectul IMPACT este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 1: Inițiativa „Locuri de muncă pentru tineri” Obiectiv tematic 8; Prioritatea  de  investiție 8.ii; Apel de proiecte: POCU/908/1/3/ Operațiune compozită OS. 1.1, 1.2.

 

Mai multe informații legate de proiectul IMPACT găsiți pe www.impact-brahma.ro.

 

Leave a comment