Skip links
deschidere CRIS

CRIS aka Centrul de Resurse pentru Integrare Sustenabilă cu sediul în Brăila și-a deschis porțile pentru tinerii NEETs din regiunea Sud-Est

Astăzi, 28 ianuarie 2022, Asociația Brahma a susținut evenimentul de deschidere a Centrului de Resurse pentru Integrare Sustenabilă (CRIS), în cadrul proiectului „IMPACT – Inserția și Mobilitatea Profesională prin Acțiuni de Calitate dedicate Tinerilor”, POCU/908/1/3/ cod SMIS 150659.

CRIS își are sediul în orașul Brăila (str. Unirii Nr. 315) și reprezintă un cadru de sprijin, motivație, dezvoltare și networking pentru tinerii NEETs din județele aferente regiunii Sud-Est, respectiv Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea, atât în perioada de implementare a proiectului, cât și după încetarea finanțării. Subliniem faptul că NEET înseamnă acea persoană care are vârsta cuprinsă între 16 ani și până la împlinirea vârstei de 29 de ani, nu are loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională.

Pe lângă accesul GRATUIT la sala de lectură și, implicit, la informații relevante din domeniul integrării socio-profesionale și dezvoltării de competențe, tinerii NEETs din regiunea Sud-Est vor avea ocazia să participe la întâlniri de tipul „grupuri suport”, utile în drumul lor profesional.

În egală măsură, Centrul CRIS dezvoltă o Rețea de Inițiative și Suport Ocupațional Durabil (RISOD) cu scopul de a facilita și eficientiza interacțiunea dintre tinerii NEETs și factorii sociali relevanți din domeniul ocupării.

La evenimentul de deschidere CRIS au participat reprezentanți ai entităților publice și ONG-uri din Brăila, precum și tineri NEETs din regiunea de implementare.

 

Proiectul IMPACT este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 1: Inițiativa “Locuri de muncă pentru tineri” Obiectiv tematic 8; Prioritatea  de  investiție 8.ii; Apel de proiecte: POCU/908/1/3/Operațiune compozită OS. 1.1, 1.2.

 

Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la 0736 171 207 sau pe cris@impact-brahma.ro.

 

Leave a comment